منتديات ملتقى الأحباب | ©
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتديات ملتقى الأحباب | ©

منتدى تربوي تعليمي عام ملتقى كل العرب و الجزائرين
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
FacebookTwitter

 

 طرق عمل جميع انواع الاسماك شرح بالصور

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Yacino
عضو مشارك
عضو مشارك
Yacino


طرق عمل جميع انواع الاسماك شرح بالصور Untitl11
جنسي ✿ جنسي ✿ : ذكر
نــقـــ ــاطـ ✿ نــقـــ ــاطـ ✿ : 14723
عـدد مساهـماتـيـ ✿ عـدد مساهـماتـيـ ✿ : 150
مــ ـيلادي ✿ مــ ـيلادي ✿ : 30/10/1991
 تـاريخـ التسـجيلـ ✿ تـاريخـ التسـجيلـ ✿ : 27/03/2011
عــ ــمريـ ✿ عــ ــمريـ ✿ : 32
المـوقـــــ ع ✿ المـوقـــــ ع ✿ : سكيكدة
 أحلى دولة أعيش فيها ✿ أحلى دولة أعيش فيها ✿ : طرق عمل جميع انواع الاسماك شرح بالصور Empty
طرق عمل جميع انواع الاسماك شرح بالصور Untitl12
حقوق المنتدى حقوق المنتدى : طرق عمل جميع انواع الاسماك شرح بالصور L_php110

طرق عمل جميع انواع الاسماك شرح بالصور Empty
مُساهمةموضوع: طرق عمل جميع انواع الاسماك شرح بالصور   طرق عمل جميع انواع الاسماك شرح بالصور I_icon_minitimeالسبت يوليو 28, 2012 8:51 pm

طرق عمل جميع انواع الاسماك شرح بالصور 1705590806456794991

اول طبق

السمك بالزيت والليمون

طرق عمل جميع انواع الاسماك شرح بالصور 934481358388861278

..المقادير:


-سمك منظف ومشقوق شق صغير من البطن(أنا أستخدمت الدنيس)
-تتبيله الثوم واللي هستخدم منها فكذا وصفه وهي عباره عن(ثوم مدقوق+شطه ناشفه حراقه+كمون+ملح+عصير ليمونه)
-ربع ك زيت+ م ص ملح + عصير 3 ليمونه"ممكن أكتر لو تحبي"
-نص م ص كركم



..الطريقه:


طرق عمل جميع انواع الاسماك شرح بالصور 1102169028897331730

-تعمل شقوق في السمكه من الخارج ..وتتبل السمكه من الداخل وفي الشقوق بتتبيله الثوم ثم تدهن بالكركم من الخارج
-يرص
السمك في صينيه ثم يضاف له ملعقتين من خليط الليمون والزيت ويدخل الفرن
علي نار عاليه نوعا وبعد أن يتشربها السمك يضاف له كميه أخري من العصير
وهكذا ..ثم يحمر فالشوايه ويقدم مع أرز صياديه أو أرز أصفر..






الطبق التانى




السمك الصيدية


طرق عمل جميع انواع الاسماك شرح بالصور 1089873544420734516

...المقادير:

-سمك منظف ومقطع أجزاء بالعرض(أستخدمت القاروص)
-بصله متوسطه
- ربع ك عصير طماطم(أكلتي لفردين فقط)
-ليمونه
-ملح وكمون وشطه

..الطريقه:

-تحمر البصله فالزيت حتي تتحول للون البني(مش تتحرق يعنيلأن في ناس بتحرقها فعلا وده طبعا غلط)
-ترفع البصله من الزيت وتوضع في الخلاط ويضاف لها كوب ماء وتضرب
-تصب مره أخري في أناء التحمير ويضاف لها عصير الطماطم وعصير ليمونه وملح وكمون وشطه خفيفه
-تترك تغلي علي النار وعندما يثقل قوامها يضاف السمك ويترك لينضج



الطبق الثالث

السمك السنجارى


طرق عمل جميع انواع الاسماك شرح بالصور 4826372961686611457


..المقادير:

-
سمك منظف (أستخدمت البوري)وهنا أستخدمت طريقتين لشق السمك فقمت بشق بعضهم
طوليا من الرأس "كنت كلتها فـاسكندريه وعجبتني وشفت أم شادي الله يبارك
فيها عملتها فالمنتدي" وطريقه تانيه وهي اللي كنت بعملها قبل كده كنت بنظف
السمك من فتحه الخياشيم من غير عمل أي شق فبطن السمكه

-طماطم وبصل مقطع مكعبات
-تتبيله الثوم
-عصير ليمون

..الطريقه :

-يدهن السمك المشوق بتتبيله الثوم والغير مشقوق يتبل من الداخل
-يرص خليط البصل واالطماطم علي السمك ويحشي ببطن السمكه الغير مشقوق
-يرص في صينيه مدهونه زيت ويرش بالملح والكمون وعصير الليمون ويرفع علي نار أو يدخل الفرن ويحمر



الطبق الرابع


السمك المشوى
طرق عمل جميع انواع الاسماك شرح بالصور 83230778289287906

..المقادير :

-سمك بوري أو أي نوع تفضليه
-رده (نخاله الدقيق)
-ملح وليمون وشطه يرش بهم السمك بعد الشوي ولو السمك صغير زي السردين يفضل أضافه الماء للتبيله

..الطريقه:

-يرش السمك بالرده ويرفع علي صاج ساخن أو يدخل الفرن ( وأنا بشويه فالفرن علشان كده مش بعرف أصور الخطوات)
-يقلب علي الجانبين ثم تهدأ النار حتي يجف ماؤه لو حجم السمك كبير
-يخرج من الفرن ويرش فورا بالملح والليمون والشطه ويغطي جيدا جداااا





الطبق الخامس

السمك المقلى






طرق عمل جميع انواع الاسماك شرح بالصور Wol_errorهذه الصورة بحجم اخر انقر هنا لعرض الصورة بالشكل الصحيح ابعاد الصورة هي 778x519 الابعاد 67KB.


طرق عمل جميع انواع الاسماك شرح بالصور 10664492861560348664





طبعا ماشاء الله كل الناس عارفه طريقته بس ساعات ناس بتسأل بالتحديد عن الطريقه الدمياطي ودي طريقتي أنا شخصيا ويارب تعجبكو


..المقادير:

-كميه سمك حسب العدد(أستخدمت سمك موسي)
-تتبيله الثوم
-زيت للقلي
-دقيق للتغطيه مضاف له بيكنج بودر

..الطريقه:

-يتبل السمك ثم يترك ساعه علي الأقل ثم يغطي بالدقيق

ثم يدخل الثلاجه من نص ساعه لساعه ثم يحمر في زيت غذير

الطبق السادس



صينيه السمك بالصلصة

طرق عمل جميع انواع الاسماك شرح بالصور 16887433022093014629

-سمك منظف ومقطع أجزاء(أستخدمت القاروص)
-عصير طماطم
-بصله متوسطه
-ملح وفلفل وكمون
-عصير ليمونه
-بقدونس مفروم

..الطريقه:

-تقطع البصله ناعم وتحمر في زيت خفيف
-يضاف عصير الطماطم والملح والتوابل وتترك لتغلي
-يضاف السمك وعصير الليمون ويترك لينضج
-يرش البقدونس ثم يدخل الفرن للتحميروصحتين وعافية
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طرق عمل جميع انواع الاسماك شرح بالصور
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
»  ملف يحتوي على جميع انواع الطيور بالعالم
» برنامج لحماية الجهاز من جميع انواع الفيروسات
» ملف كامل وشامل لجميع انواع السلطات والمقبلات..بالصور
» طريقة عمل الكشري المصري بالصور ..بس مش زى أى كشرى... إدخلى شوفى بنفسك الكشري من مطبخي بالصور
» اروع برامج تحويل الصيغ على الاطلاق Format Factory 2.45 لتحويل جميع انواع الصيغ بجودة

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات ملتقى الأحباب | © :: مكتبة الاسرة و المجتمع :: منتدى الطبخ-
انتقل الى:  
معلومات عنك انت متسجل الدخول بأسم {زائر}. آخر زيارة لك . لديك1مشاركة.
معلومات عن المنتدى اسم المنتدى :منتديات ملتقى الأحباب | ©. عمر المنتدى بالأيام :5018 يوم. عدد المواضيع في المنتدى :11762 موضوع. عدد الأعضاء : 2087 عضو. آخر عضو متسجل : عمار فمرحباُ به.

IP